Redaktör för Svenskt Näringslivs bilaga

i Dagens Industri om fördelarna med mångfald på arbetet

 

Kund: Svenskt Näringsliv

Uppdragsgivare: Spoon Publishing

 

Innehåll: Flera starka och personliga berättelser av personer med annan bakgrund än den "typiskt svenska, de unga och medelålders". Dessutom ett längre, undersökande reportage med senaste forskningen om varför mångfald på arbetet är svårt att genomföra - trots att fördelarna ofta är stora.

Svenskt Näringslivs problem: Medlemsföretagen inser inte fördelarna med att rekrytera brett till arbetsplatser, brett i betydelsen olika kön, åldrar och etnisk bakgrund. Arbetsgivarna går miste om viktig kompetens när de blundar för dessa grupper.

Lösning: Starka och äkta personintervjuer raserar förhoppningsvis fördomar när läsaren möter individen bakom den stigmatiserade kategorin. En trovärdig ekonomisk kalkyl av hur mycket företag kan tjäna på att rekrytera "brett" borde också motivera på ett nytt sätt. Vi undvek noga att diskutera dessa problem på ett "överpositivt" och förenklande sätt.

Timothy Tore Hebb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs Olga Mezas mirakulösa berättelse och om hur hon fick jobbet hon utbildats till, efter 500 jobbansökningar på tre år. Klicka på sidan nedan.